Через злочинні дії росіян в Україні загинули 122 людини - ГПУ

Читать на русском

Генеральна прокуратура України почала досудове розслідування за фактом вербування та підготовки найманців для участі в терористичній діяльності в Україні.

«Встановлено, що злочинні дії громадян Росії на території України призвели до загибелі 122 осіб, поранення майже 200 чоловік і інших тяжких наслідків», - йдеться в повідомленні ГПУ, пише «Слово і Діло».

У повідомленні також сказано, що з метою розв'язування військового конфлікту і здійснення терактів в Донецькій і Луганській областях, громадяни РФ створили на території Росії незаконні збройні формування - спеціальні навчальні центри, в яких проводяться вербування, фінансування і навчання найманців.

«Варто зазначити, що збройні найманці, за матеріальну винагороду, у військовому спорядженні, безперешкодно пропускаються посадовими особами Прикордонної служби ФСБ Росії в Україну, де приймають активну участь у терористичній діяльності», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, увечері 30 травня озброєні терористи на декількох вантажівках прорвали російсько-український кордон і здійснили напад на пункт прикордонної служби України «Дякове» Луганської області, а тижнем раніше на Луганщині бойовики намагалися захопити один з відділів Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: