Доки Крутов обіцяє захищати мирних жителів, населення тікає зі Слов'янська

Читать на русском

Представники самопроголошеної Донецької Народної Республіки заявили, що з міста Слов'янська, де вже кілька тижнів не припиняються бої між силами антитерористичної операції та сепаратистами, вже поїхало близько 40% населення.

У той самий час в охопленому війною місті досі залишаються близько 7 тисяч дітей, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької обласної державної адміністрації.

Наразі активна перестрілка українських військових та терористів ведеться в районі гори Карачун та села Семенівка, що під Слов'янськом.

Традиційно гарячою точкою залишається місто Краматорськ, де вночі відбувся бій поблизу української військової частини. Жителів обох міст просять залишатися вдома та не наближатися до позицій «повстанців».

У ДонОДА повідомляють, що окремі конфлікти сил антитерористичної операції з бойовиками ДНР були зафіксовані також у Красному Лимані та Харцизьку.

Крім того, за інформацією місцевих жителів, представники ДНР примушують населення Святогірська (місто-супутник Слов'янська) здавати житло не дорожче 50 грн на добу. Усім, хто порушить цю умову, ДНРівці погрожують «трибуналом».

«Слово і Діло» вже повідомляло, що в боротьбі з силами АТО сепаратисти не гребують стріляниною по мирному населенню.

Днями Генпрокуратура оприлюднила звіт, згідно з яким за час протистоянь на південному сході України через злочинні дії російських диверсантів та сепаратистів загинули 122 людини.

І це – попри обіцянку керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Крутова, який заявив, що не допустить жертв серед мирного населення під час АТО.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано всього 4 обіцянки Василя Крутова. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: