Коболєв направив «Газпрому» договір, який врегулює всі питання

Читать на русском

НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди, згідно з яким передбачається внесення змін в умови контракту купівлі-продажу природного газу.

«НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди до укладеного 19 січня 2009 року контракту купівлі-продажу природного газу на період з 2009 по 2019 рр. між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром», – повідомляє прес-служба «Нафтогазу» , пише «Слово і Діло».

Крім того, повідомляється, що 2 червня відбудеться четвертий раунд тристоронніх переговорів між Україною Росією і ЄС, в ході якого планується обговорити питання поставок російського газу в Україну.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» заявила про готовність до конструктивного діалогу з ВАТ «Газпром».

30 травня стало відомо, що «Нафтогаз» перерахував «Газпрому» 786,3 млн дол США за природний газ, імпортований у лютому-березні 2014 року. 

Нагадаємо, 15 травня Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявила, що збільшить реверсивні поставки газу з Угорщини.

Раніше голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив про те, що українська компанія не буде платити «Газпрому» 11 млрд дол за недобір газу.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 2 обіцянки Андрія Коболева: подати до суду на «Газпром», якщо протягом місяця не буде досягнуто мирову угоду, а також обіцянка не сплачувати Росії 11 млрд дол за недобір газу. Обидва обіцянки знаходяться в стадії виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: