Коболєв знайшов альтернативу «Газпрому»

Читать на русском

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» збільшить реверсні поставки газу з Угорщини.

Контракт про збільшення обсягів реверсу газу вступає в дію з 21 травня, заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як і передбачалося, ціна реверсного газу буде значно нижчою, ніж та, яку пропонує російський «Газпром». «Вчора був підписаний контракт з великою європейською компанією, яка дозволить нам з 21 травня суттєво збільшити об’єми реверсу за прийнятною для нас ціною», - зазначив Коболєв.

З якою самою компанією підписав договір «Нафтогаз», голова правління компанії не уточнив.

Нагадаємо, імпорт газу з Угорщини розпочався 1 травня 2014 року. Про те, як відбуватиметься відбір компаній-претендентів на імпорт газу до України, на початку квітня розповів Андрій Коболєв.

Намір диверсифікувати поставки газу заради зменшення енергетичної залежності України від Росії раніше неодноразово висловлював міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк раніше не тільки заявив, що Україна поставлятиме газ із Європи, але й назвав конкретну цифру – 20 млрд кубометрів газу на рік. Для порівняння, згідно з контрактом, Україна щороку має купувати у російського «Газпрому» 42 млрд кубометрів блакитного палива.

Система «Слово і Діло» зафіксувала всього 2 обіцянки Андрія Коболєва. Що саме пообіцяв голова «Нафтогазу» - дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: