«Нафтогаз» не буде платити «Газпрому» $11 млрд за недобір газу - Коболєв

Читать на русском

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив про те, що українська компанія не буде платити «Газпрому» $11 млрд за недобір газу.

«Нафтогаз» не платив цю претензію у 2012 році, «Нафтогаз» не збирається і не вважає, що має і є якась реальна юридична підстава платити цю претензію за 2013», - заявив Коболєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.ua.

За його словами, російська компанія вже не перший раз вимагає від України сплати за недобір газу. «Газпром виставляє цю претензію вже не вперше. Вона виставлялася і за 2012 рік. Позиція Нафтогазу є незмінною, така претензія не відповідає нормам як контракту, так і нормам роботи газового ринку», - вважає Коболєв.

Як повідомлялося раніше, російський «Газпром» пред'явив «Нафтогазу України» рахунок за недобір газу за умовою «бери або плати» (take-or-pay) в 2013 році в розмірі $11,388 млрд.

Андрій Коболєв керує «Нафтогазом України» з 26 березня 2014 року. Після призначення на посаду він заявив, що, щоб позбутися залежності від ціни на російський газ, компанія повинна взяти курс на інтеграцію в європейський ринок газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: