Кубів хоче прикрити банки Донбасу

Читать на русском

Національний банк України звернувся до керівників українських банків із рекомендацією закрити відділення в найгарячіших точках Донеччини та Луганщини.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

Відповідну екстрену телеграму НБУ банкіри отримали сьогодні. В головній фінансовій установі місцевим представництвам банків пропонують припинити роботу до врегулювання конфлікту в регіоні.

Нагадаємо, 15 травня Національний банк України тимчасово припинив роботу свого місцевого управління в Донецьку. Тоді терористи погрожували взяти установу штурмом, якщо не отримають грошей. За охорону будівлі тоді взялися правоохоронці та місцеві жителі, і вже наступного дня Національний банк у столиці Донбасу запрацював у штатному режимі.

Крім того, про тимчасове закриття своїх місцевих інспекцій повідомили в Міністерстві доходів і зборів. 7 травня у відомстві прийняли рішення евакуювати персонал головного податкового управління Донецької області – також через загрозу штурму.

Крім того, про ризик Донеччини та Луганщини опинитися в економічному вакуумі заявив Олександр Шлапак. А заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар та міністр соціальної політики Людмила Денісова заявили, що гроші на соціальні виплати місцевим жителям можуть не надійти через те, що сепаратисти постійно нападають на інкасаторські автомобілі.

Голова Національного банку Степан Кубів виконав лише 3 з 18 обіцянок, зареєстрованих на сайті «Слово і Діло». Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: