НБУ відмінив блокаду Донбасу

Читать на русском

Не дивлячись на погрози сепаратистів, відділення Нацбанку у Донецьку знову працює у штатному режимі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу ДонОДА.

В обласній адміністрації кажуть, що станом на 11:00 установа відновила фінансові операції. «Незважаючи на загрозу захоплення будівлі, відновлені виплати пенсій і соціальних допомог, які гарантовані державою», - заявив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Від можливої атаки терористів будівлю Нацбанку в Донецьку охороняють посилені наряди правоохоронців та громадські активісти.

Нагадаємо, вчора «Слово і Діло» писало про те, що Національний банк призупинив роботу свого донецького відділення через погрозу пограбування: місцеві сепаратисти висунули вимогу видати їм велику суму грошей, а в разі невиконання цієї умови погрожували «зачистити» фінустанову.

Раніше заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявляла про те, що жителі Донецької та Луганської областей ризикують залишитися без пенсій через пограбування терористами інкасаторських автомобілів.

Голова Нацбанку Степан Кубів, що очолює установу з 24 лютого 2014 року, дав 18 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Дві з них він уже виконав: про звільнення свого заступника Ігоря Соркіна та про узгодження Меморандуму співпраці з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: