Турчинов пересадив свого уповноваженого з Криму в Херсон

Читать на русском

В. о. Президента, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов розпорядився відновити діяльність представництва Президента України в Автономній Республіці Крим в умовах її тимчасової окупації.

«З метою забезпечення відновлення діяльності представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, відповідно до статті 112 Конституції України: тимчасово розмістити представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у місті Херсоні», - дане розпорядження розміщено на сайті Президента, пише «Слово і Діло».

Також у розпорядженні зазначено, що Фонд державного майна України і Херсонська облрада зобов'язані посприяти представництву Президента України в Автономній Республіці Крим у його розміщенні в місті Херсон.

Турчинов вказав, що Державне управління справами має вжити в установленому порядку заходів щодо вирішення питань матеріально-технічного та фінансового забезпечення діяльності представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

26 березня в.о. Президента України Олександр Турчинов звільнив Сергія Куніцина з посади постійного представника Голови держави в Автономній Республіці Крим.

1 квітня виконуючий обов'язки голови держави підписав указ про звільнення в запас всіх військовослужбовців строкової служби з Криму і Севастополя.

2 квітня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що Україна готує позов  до Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо ситуації в Криму.

В системі «Слово і Діло» наразі зафіксовано 112 обіцянок Олександра Турчинова, 70 з яких нині у процесі виконання, ще 25 значаться як виконані (зокрема, обіцянки щодо ліквідації «Беркуту» та створення Національної Гвардії). Увесь список зобов’язань в. о. Президента можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: