Україна судитиметься за Крим в Гаазі – Дещиця

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що Україна готує позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі стосовно ситуації в  Криму.

«Україна відчуває потужну підтримку з боку держав-членів НАТО, які виступають проти анексії Криму Росією і за територіальну цілісність України. Наша мета – розв’язати цю кризу мирним шляхом. Розглядаємо можливість позиватися до Росії у міжнародних судах. Зараз збираємо необхідні дані», - заявив Андрій Дещиця, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».


Нагадаємо, 31 березня Російська Федерація в односторонньому порядку денонсувала українсько-російські угоди по Чорноморському флоту, на що в. о. міністра юстиції Павло Петренко заявив, що Україна такого кроку не робитиме, оскільки для держави ці угоди є доказовою базою для участі у міжнародних судах.

Напередодні Андрій Дещиця також заявив, що у списку військово-технічної допомоги, який Україна подала на розгляд Північноатлантичного Альянсу, зброї немає. Раніше очільник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Україна не має наміру вступати до НАТО.

Андрій Дещиця, який з 27 лютого виконує обв’язки Міністра закордонних справ України, має лише 5 зареєстрованих у системі «Слово і Діло» обіцянок. Одну з них він вже виконав, а ще 4 обіцянки, у тому числі, про невідключення Криму від електро- та водопостачання та врегулювання українсько-російської кризи через механізми СНД, перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: