Турчинов і Яценюк покликали на переговори всіх, у кого немає крові на руках

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запросили до участі в переговорах всі політичні сили та активістів, які мають законні політичні цілі та не використовували насильства щодо своїх політичних супротивників.

Як передає «Слово і Діло», про це сказано у спільному зверненні Турчинова і Яценюка, оприлюдненому в четвер увечері.  

«Ми оголошуємо про ініціативу проведення загальноукраїнських круглих столів національної єдності. Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі й готовий відстоювати їх законними засобами – з тими, хто не має крові на своїх руках», – зазначається у зверненні.

Зі слів керівників держави, досягнуті в ході таких круглих столів домовленості будуть імплементовані Верховною Радою через внесення змін до Конституції та інших законів.

Турчинов та Яценюк також вважають за доцільне залучити до проведення таких круглих столів представників ОБСЄ.

Керівники держави зазначили, що круглі столи національної єдності стануть додатковими кроками української влади для виконання Женевських домовленостей і ще раз закликали всі сторони виконувати вказані пункти. 

Як повідомляло «Слово і Діло», українська сторона розраховує на додатковий раунд чотиристоронніх переговорів у Женеві за участю представників США, ЄС та Росії. Про це 5 травня заявив голова Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

26 квітня Київська міська державна адміністрація запропонувала провести наступний раунд чотиристоронніх переговорів між США, ЄС, Росією та Україною в Києві.

20 квітня Олександр Турчинов пообіцяв, що влада не буде переслідувати мітингувальників зі східних регіонів, які складуть зброю та звільнять незаконно захоплені адмінбудівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: