Всі Женевські домовленості перекреслено – Турчинов

Читать на русском

В. о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Російська Федерація не збирається виконувати домовленості, досягнуті в Женеві.

Про це він заявив у ході зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба ВР, пише «Слово і Діло».

«На превеликий жаль, ані Російська Федерація, ані їхні терористичні спецпідрозділи, які присутні в Україні, демонстративно не збираються виконувати домовленості, досягнуті в Женеві», – сказав Турчинов.

За його словами, замість роззброєння та звільнення адміністративних будівель терористи знову захопили приміщення міського відділу внутрішніх справ у Краматорську і взяли в заручники начальника міліції, «перекресливши тим самим усі домовленості, які були досягнуті в Женеві».

Зазначимо, що напередодні прес-центр МЗС України опублікував заяву, в якій звинуватив Росію в невиконанні Женевських домовленостей.

«Констатуємо, що з російського боку станом на сьогодні немає жодних ознак готовності виконувати Женевські домовленості. Через відсутність підтримки сепаратистів з боку населення східних областей України Росія знаходить усе нові й нові способи дестабілізації ситуації в регіоні, готуючи й реалізуючи через своїх агентів численні провокації», – йдеться в повідомленні.

МЗС України також зажадав від російської сторони відмежуватися від збройних сепаратистів і провокаторів, закликати їх скласти зброю та звільнити захоплені адміністративні будівлі.

Нагадаємо, раніше в. о. міністра МЗС України Андрій Дещиця повідомив, що незважаючи на принципові розходження в баченні ситуації на сході України, в ході зустрічі в Женеві представники України, Росії, ЄС та США домовилися про первинні конкретні кроки з деескалації напруженості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: