Турчинов не зупинить антитерористичну операцію навіть під загрозою війни

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов заявив, що антитерористична операція на сході України буде продовжена, незважаючи на погрози з боку Російської Федерації.

Про це він сказав у відеозверненні до українських громадян, яке транслювалося телеканалом «Рада».

«Ми не будемо відступати перед терористичною загрозою і продовжимо й надалі вживати заходи щодо захисту життя наших громадян», - підкреслив Турчинов.

Також він висловив вимогу до керівництва Російської Федерації припинити погрози щодо застосування сили та відвести свої війська від східного кордону України.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія розпочинає військові навчання з залученням великої кількості військової техніки й авіації в прикордонній смузі з Україною. Він також заявив, що українська армія буцімто готова застосовувати зброю проти мирних жителів на сході України, і що це потрібно зупинити.

Як відомо, 16 квітня міністр закордонних справ Андрій Дещиця пообіцяв, що 17 квітня на чотиристоронній зустрічі в Женеві він надасть світу докази присутності Росії на сході України, але ця його обіцянка виконана не була.

Ще 16 березня перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема заявив, що в разі застосування зброї з боку російських військових українські збройні сили будуть використовувати зброю у відповідь.

Парламентська фракція «Свобода» звернулася до Олександра Турчинова та силового блоку уряду з закликом не призупиняти антитерористичну операцію на травневі свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: