Прикордонники не пропустили в Україну аж трьох сумнівних росіян

Читать на русском

Державна прикордонна служба повідомляє про посилення прикордонного контролю та вжиття заходів для недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп та осіб, які можуть брати участь у заходах з дестабілізації ситуації.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Так, під час перевірки документів прикордонники проводять опитування громадян РФ щодо їх мети перебування в Україні, а всі автомобілі піддаються поглибленому огляду з залученням службових собак і спеціальних технічних засобів.

Зокрема, в результаті таких перевірок вчора ввечері прикордонники Донецького загону не пропустили в Україну трьох громадян Росії.

Одного росіянина не пропустили на тій підставі, що він є офіцером запасу морської піхоти Російської Федерації і їхав з Єкатеринбурга в Сімферополь, а причиною непропуску ще двох росіян стала відсутність коштів для перебування в Україні.

Як відомо, в різних провокаціях на території Східних і Південних областей брали участь сотні громадян РФ, які перетинали український кордон організованими групами.

При цьому українська влада поки не відреагувала на заклики закрити кордон з РФ, хоча перший віце-прем'єр Віталій Ярема стверджував, що розглядає такий варіант.

Нагадаємо, криза на Півдні і Сході України почалася із захоплення озброєними людьми урядових установ в Сімферополі, пізніше російські військові перейшли до блокування стратегічних об'єктів та військових частин у Криму.

Українська влада оцінила дії РФ як експансію і збройне вторгнення.

Російська Федерація в свою чергу переклала відповідальність за напружену обстановку на Кримському півострові на українську владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: