Росія і сепаратисти відповідатимуть в судах за ситуацію в Криму - Яценюк

Читать на русском

За те, що сьогодні відбувається в Криму, коли самопроголошена незаконна влада намагається націоналізувати українську державну власність і намагається роззброїти українські Збройні Сили, треба буде нести відповідальність в українських і міжнародних судах.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Міністром закордонних справ Великої Британії Вільямом Хейгом, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

 «Жодних підстав для застосування сили проти мирних громадян і для введення російського військового контингенту, не було, немає і не буде. За ці дії треба буде заплатити ціну», - заявив Яценюк.

За словами прем’єра, позиція Заходу щодо ситуації в Україні є чіткою ознакою того, що події в Криму відбуваються з порушенням всіх міжнародних правил і стандартів.

Яценюк додав, що після того, коли західний світ заявив про скасування зібрання Великої вісімки, сьогодні вранці активи російських компаній впали на 12%: «Сьогодні «Газпром» коштує на 12% дешевше, ніж він коштував ще вчора», - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК були захоплені озброєними людьми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив ситуацію в Криму як збройне вторгнення і окупацію з боку Росії.

Водночас Російська Федерація вважає, що за напружену обстановку на Кримському півострові несе відповідальність українська влада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: