Російські війська окупували Крим і нападають на прикордонні підрозділи

Читать на русском

Державна прикордонна служба України в Криму постійно відбиває і стримує напади російських військовослужбовців на підрозділи.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Впродовж 2 березня особливо гостро захоплення розпочалися після заяви Голови ВР Криму Володимира Констянтинова про непоступливість прикордонників.

Напади здійснювалися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії. Продовжувалося блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону. Близько 22.30 група спецназівців здійснила напад на відділ прикордонної служби «Керч». Напад відбувся і на Керченський загін морської охорони та знову на Севастопольський загін морської охорони.

Прикордонники не допускають російських військових до кімнат зберігання зброї.

Водночас на паромній переправі «Крим-Кавказ» відбувається накопичення бронетехніки.

В акваторії Чорного моря відбуваються переміщення кораблів ВМС Росії, як Чорноморського, так і Балтійського та Північного флотів. Цими діями Росія порушує вимоги Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України.

Нагадаємо, що раніше будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів АРК були захоплені озброєними людьми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив ситуацію  в Криму як збройне вторгнення і окупацію з боку Росії.

Водночас Російська Федерація вважає, що за напружену обстановку на Кримському півострові несе відповідальність українська влада.

В. о. Президента Олександр Турчинов доручив готуватися до війни .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: