Президент «амністував» усіх та скасував «закони 16 січня»

Читать на русском

Президент Віктор Янукович підписав закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», відомий у ЗМІ як закон «про амністію».

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Крім того, Президент поставив свій підпис під законом, котрим скасовувались закони, що були прийняті Верховною Радою 16 січня і отримали у ЗМІ характеристику «диктаторських».

Також Янукович підписав чотири закони, прийняті Верховною Радою 28 січня паралельно з законом «про амністію».

Нагадаємо, 30 січня Янукович заявив, що влада виконала всі зобов’язання, які взяла на себе під час переговорів з представниками опозиції щодо мирного врегулювання ситуації в країні.

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що закон «про амністію» було ухвалено з грубим порушенням регламенту, і він не влаштовує ні опозицію, ні протестуючих.

В свою чергу депутат від фракції ПР Юрій Мірошниченко, який є автором закону, вважає, що цей нормативно-правовий акт дозволить зняти напругу в суспільстві.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 28 січня 2014 року заявив, що в законі «про амністію» буде окремо прописано покарання для тих, хто займався побиттям журналістів, але ця обіцянка залишилася невиконаною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: