Президент і опозиція вкотре показали, як по-різному розуміють ситуацію

Читать на русском

Президент Віктор Янукович вважає, що влада виконала всі зобов’язання, які взяла на себе під час переговорів з представниками опозиції щодо мирного врегулювання ситуації в країні.

Про це сказано в зверненні Президента до громадян, опублікованому на офіційному сайті Глави держави.

«У процесі переговорів з мирного врегулювання протистояння ми дійшли конкретних домовленостей з представниками опозиції. Усі зобов’язання, які влада взяла на себе, ми виконали. В тому числі парламент ухвалив закон про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення тих осіб, які були затримані під час конфліктів», - підкреслює Янукович.

З його слів, незважаючи на виконання домовленостей, опозиція продовжує нагнітати ситуацію.

Президент висловив жаль з приводу смерті капітана внутрішніх військ, який помер сьогодні під час виконання обов’язків, а також з приводу інших смертей в ході протистояння.

«І кожен із нас запитує - в ім’я чого страждають люди? Чому політики не закликають до миру, спокою та порозуміння, а навпаки - розбурхують ще більше настрої своїми невиваженими і безвідповідальними заявами, думаючи про власні рейтинги більше, ніж про життя та здоров’я людей», - додав Глава держави.

Як повідомляло «Слово і діло», лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що закон про амністію було ухвалено з грубим порушенням регламенту, і він не влаштовує ні опозицію, ні протестуючих.

Сьогодні, 30 січня 2014 року, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що у капітана внутрішніх військ МВС Дмитра Донця, який брав участь в охороні вул. Грушевського, зупинилося серце.

Депутат фракції УДАР Ірина Геращенко заявила, що через останні події на квітневій сесії ПАРЄ можуть бути розглянуті санкції щодо позбавлення права голосу української делегації.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: