Закон про амністію влада хвалить, а опозиція – вже не визнає

Читать на русском

Депутат від фракції ПР Юрій Мірошниченко, який є автором прийнятого вчора закону про амністію, вважає, що цей нормативно-правовий акт дозволить зняти напругу в суспільстві. 

«Головне, що закон прийнято. Ми переконані, що наші колеги з опозиції так само зацікавлені, щоб він працював», - цитує коментар Мірошниченка в кулуарах Ради прес-служба Партії регіонів.

Депутат також додав, що цим законом не вимагається звільнення протестуючими проїжджої частини вул. Хрещатик та інших прилеглих вулиць, а лише звільнення зайнятих учасниками протестів адмінбудівель.

«Він стосується лише вимоги звільнення приміщень, пов’язаних із діяльністю органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. Про згортання майдану не йдеться, можливість мирних протестів залишається», – резюмував автор закону.

Мірошниченко зазначив, що у створенні цього закону брали участь і представники опозиції, але голосувати за нього відмовились.

В свою чергу лідер партії «Свобода» і нардеп однойменної фракції Олег Тягнибок заявив, що вищезгаданий закон було ухвалено з грубим порушенням регламенту, і він не влаштовує ні опозицію, ні протестуючих.

«Його не обговорювали в комітеті, його не мали ставити на голосування першим, адже першим мали ставити на голосування законопроект Ємця. Це голосування було нелегітимним, незаконним і визнавати його не можна. Ця влада звикла ухвалювати закони з порушенням регламенту і Конституції, виходячи із власної політичної доцільності», - прокоментував Тягнибок, якого цитує прес-служба «Свободи». 

Опозиціонер додав, що прийняттям цього закону влада сама визнала себе за терористів, які беруть заручників.

Нагадаємо, що проект закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» був проголосований вчора пізно ввечері 232 голосами. В законопроекті міститься вимога розблокування транспортних комунікацій на вул. Грушевського та розблокування інших вулиць та площ, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

29 січня 2014 року голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запевнив, що винні в нападах на журналістів під час подій Євромайдану не підпадуть під дію амністії.

28 січня Олег Тягнибок заявив, що дія закону про амністію не поширюватиметься на тих, хто причетний до вбивств, катувань, викрадень людей, а також тих, хто перешкоджав роботі журналістів.

В той же день голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пообіцяв, що в законі про амністію буде окремо прописано покарання для тих, хто займався побиттям журналістів.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: