У США сподіваються, що постачання Україні ракет ATACMS переконає Німеччину надати Taurus

Сполучені Штати сподіваються, що надання Україні ракет ATACMS дальністю дії 300 кілометрів спонукає Німеччину до аналогічного рішення стосовно Taurus.

Про це пише DW.

За словами журналістів, у ФРН тривають дебати щодо передачі Україні далекобійної зброї. Так, канцлер Олаф Шольц неодноразово говорив про те, що передача Taurus нібито призведе Німеччину до прямого конфлікту з росією.

«Моє рішення не зміниться»,сказав Шольц на пресконференції разом з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком за кілька годин до того, як США оприлюднили інформацію про те, що таємно передали Україні ATACMS як частину пакету допомоги в березні.

Неназваний високопосадовець оборонного відомства США підкреслив, що рішення про надання Taurus Україні має ухвалити саме Німеччина.

«Але, безумовно, надання США системи ATACMS, а також попередні рішення Великої Британії та Франції про постачання крилатих ракет великої дальності – ми, безумовно, сподіваємося, що це буде фактором», – додав посадовець.

Зазначимо, Taurus KEPD-350 вважається однією з найсучасніших систем озброєння Бундесверу. Ракета летить майже зі швидкістю звуку і може вражати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо, що США таємно передали Україні ракети ATACMS і ЗСУ вже застосували їх.

Також у Пентагоні пояснили, що далекобійні ракети ATACMS, які Вашингтон надав Києву, потрібні ЗСУ для посилення тиску на російські сили на окупованих територіях України.

Як відомо, Берлін неодноразово відмовляв Україні у далекобійних ракетах Taurus, побоюючись ескалації конфлікту з рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО