Байден підтримав законопроєкти спікера Джонсона про зовнішню допомогу

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон, в разі їх схвалення Конгресом.

Відповідна заява з'явилась на сайті Білого дому.

«Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна стикається з продовженням бомбардувань з боку росії, які різко посилилися за останній місяць. Палата має прийняти пакет цього тижня, і Сенат повинен негайно наслідувати її приклад.

Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світу повідомлення: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи росії досягти успіху», – заявив президент США.

Нагадаємо, Майк Джонсон заявив, що голосування стосовно законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню відбудеться в суботу, 20 квітня.

Як повідомлялося, Палата представників США опублікувала три окремих проєкти законів про допомогу Україні, Ізраїлю та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні. Документ, зокрема, наказує президенту США надати Україні ракети ATACMS та домовитися про відшкодування Києвом економічної допомоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО