Фіцо заявив, що членство України в НАТО «корисне лише для Третьої світової війни»

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що протидіятиме членству України в НАТО. На його думку, це може спровокувати глобальний конфлікт і «корисно лише для Третьої світової війни».

Його цитує Kresy.

В інтерв'ю Фіцо сказав, що лобіюватиме проти прийняття України до Альянсу. «Членство України в НАТО є корисним лише для Третьої світової війни. Нам достатньо незалежної України», – вважає політик.

При цьому Словаччина, сказав він, підтримує амбіції України, пов’язані з членством у ЄС: «Це не спекуляції. Це абсолютна повна підтримка. Ми не та країна, яка ускладнить вам шлях. Навпаки, ми хочемо допомогти і поділитися з вами нашим досвідом переговорів про вступ».

За словами Фіцо, Словаччина хоче, щоб Україна швидше стала членом Євросоюзу, оскільки «це гарантія перспектив країни та мирного розвитку»

«Ми тримаємо за вас кулачки», – додав прем'єр.

Нагадаємо, на початку року Фіцо вже обіцяв всіляко блокувати вступ України до НАТО. Він також натякав на певні «компроміси», на які Україні доведеться піти під час війни. У МЗС відповіли, що безпека України й на користь Словаччині.

До цього прем'єр Словаччини стверджував, що росію неможливо перемогти на полі бою, і незабаром вона диктуватиме умови завершення війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО