Без безпеки в Україні, не буде безпеки у Словаччині: у МЗС відповіли на скандальну заяву Фіцо

Читать на русском
У МЗС України відповіли на пропозицію прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо щодо територіального компромісу з росією заявивши, що про це не може бути й мови.
Фото: TASR

Україна та союзники докладають зусиль для того, щоб російські війська пішли з Криму та Донбасу і не пішли далі, у тому числі до словацьких країв.

Так у Міністерстві закордонних справ відповіли на останню скандальну заяву прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Прем'єр Словаччини Фіцо назвав війну рф проти України «замороженим конфліктом»Антиукраїнський Роберт Фіцо вважає, що війну в Україні не завершити постачанням зброї, це заморожений конфлікт і краще розпочати переговори з рф.

«Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни. Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі, зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв. Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу», – написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, на вихідних Роберт Фіцо заговорив про «територіальний компроміс» з росією. «Має бути якийсь компроміс… Чому вони [українці] очікують, що росіяни підуть із Криму, Донбасу та Луганська? Це нереально», – заявив він. Прем'єр також обіцяв блокувати вступ України до НАТО.

Раніше Фіцо заявив, що росію неможливо перемогти на полі бою, і незабаром вона диктуватиме умови завершення війни.

Він також критикував стратегію Заходу щодо росії та заявив, що союзники України мають надати рф «гарантії безпеки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: