У США прогнозують, що по Ізраїлю буде запущено близько 500 ракет та дронів

По Ізраїлю буде запущено від 400 до 500 безпілотників і ракет. ЦАХАЛ має намір спробувати перехопити цілі, перш ніж вони досягнуть неба Ізраїлю.

Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що їх запускатимуть з території Іраку, Сирії, південного Лівану та з боку бойовиків хуситів. Разом з тим заявляється, що більшість ракет запустили все ж з території Ірану.

За інформацією CNN, системи протиповітряної оборони США на Близькому Сході перехопили кілька іранських безпілотників. Водночас, джерела не уточнили, як і де саме США перехопили дрони.

Крім того, іранські ЗМІ заявили про пуски балістики в сторону Ізраїля. Також повідомляється про крилаті ракети, які летять на Ізраїль.

Разом з тим ліванське угруповання «Хезболла» заявило, що його бойовики випустили десятки ракет «Катюша» по штабу ППО Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у районі казарм Кайла на Голанських висотах. У заяві «Хезболла» заявила про підтримку палестинського народу в Газі та його опору ізраїльським нападам на цивільні райони.

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що Ізраїль вдарив по консульству Ірана у Сирії, загинув високопоставлений генерал.

Після цього ЗМІ повідомили, що Іран може атакувати Ізраїль «протягом 48 годин».

Своєю чергою ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до прямого нападу з боку Ірану і відповість тим же.

Згодом Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство у Сирії.

Ввечері 13 квітня Іран атакував Ізраїль десятками дронів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО