Макрон про теракт у росії: ІДІЛ намагалася влаштувати такі напади і у Європі

Терористичне угруповання ІДІЛ-К, яке взяло на себе відповідальність за теракт у російському Підмосков'ї 22 березня, нещодавно намагалося влаштувати атаки на території Європи.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон, його слова наводить Le Parisien.

Він розповів, що лише за останні місяці угруповання здійснило кілька спроб організувати теракт на території Франції, а також сусідньої Німеччини.

«Заява про напад у Москві походить від гілки «Ісламської держави» в Хорасані. Однак ця організація загрожує і Франції, і брала участь у кількох нещодавніх зірваних планах атак у кількох європейських країнах, включаючи Німеччину та Францію», – сказав Макрон.

Французький президент заявив, що хоче розширити співпрацю з росією у цьому питанні, а також закликав продовжити «ефективну боротьбу з цими угрупованнями, які проеціюють себе на кілька країн».

Макрон також підкреслив, що було б«цинічно та контрпродуктивно» з боку росії звинуватити в теракті Україну, оскільки французькі спецслужби вважають, що саме афганське відділення ІДІЛ «спланувало цю атаку та здійснило її».

Нагадаємо, увечері 22 березня у місті Красногорську в російському Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі влаштували стрілянину в концертному залі «Crocus City Hall». За даними росіян, в результаті атаки загинуло понад 100 людей.

Президент росії володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які влаштували стрілянину в підмосковному Crocus City Hall. У той же час в США підтвердили інформацію, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт.

Раніше повідомлялося, що у Франції оголосили найвищий рівень терористичної небезпеки після атаки терористів на «Crocus City Hall».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО