Білий дім обговорив із оборонною індустрією США виробництво зброї для України — ЗМІ

Чиновники Білого дому у понеділок, 8 січня, зустрілися із керівниками провідних американських оборонних компаній, щоб обговорити виробництво зброї для України.

Про це повідомляють Reuters та Bloomberg.

За інформацією агентств, на зустрічі були присутні, зокрема, представники компаній Palantir Technologies та Anduril Industries (спеціалізуються на оборонних комп'ютерних системах), Fortem (боротьба з дронами) та Skydio (виробництво дронів).

За словами джерел в адміністрації американського президента, чиновники провели багатогодинні переговори з представниками компаній в оборонній, технологічній та венчурній галузях, щоб поговорити про те, як США можуть надати додаткову допомогу Україні. Обговорювалися технології розмінування, безпілотники та системи для боротьби з російськими дронами.

Мета зустрічі полягала в тому, кажуть джерела, щоб підготувати американську оборонно-промислову базу як до безпосередніх потреб України, так і до будь-яких майбутніх конфліктів.

Нагадаємо, у грудні під час візиту до США президент Володимир Зеленський зустрічався із керівниками американських оборонних компаній.

Раніше у SIPRI констатували, що світові виробники зброї виявилися не готовими до різкого збільшення попиту та потреби нарощувати потужності на тлі війни в Україні та геополітичної напруженості.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО