Зеленський розкрив подробиці своєї розмови з Орбаном в Аргентині

Президент Володимир Зеленський розповів про нещодавню розмову з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Лідери зустрічалися на інавгурації новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея.

Деталі тієї зустрічі Зеленський розкрив під час пресконференції учасників саміту країн Північної Європи.

За словами президента, у ході переговорів Зеленський та Орбан обговорили два важливі питання: покращення комунікації між країнами та початок переговорів про вступ України до ЄС.

«Не можу сказати, що це була особлива зустріч чи навмисно спланована. У нас був діалог, це правильно. І я думаю, що нам слід організувати конструктивну зустріч між нашими державами. Тому що ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам треба розмовляти. Одна з дуже важливих тем, які я порушував з ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, треба вирішувати проблеми», – сказав Зеленський.

Глава держави також підкреслив, що Будапешт «не має жодної причини» блокувати питання членства України в ЄС.

«І я попросив його назвати бодай одну причину. Не три, не п'ять, не десять, а одну – дай мені одну причину. І я чекаю на відповідь», – повідомив президент.

Нагадаємо, Орбан під час недавнього візиту до Парижа назвав Україну корумпованою країною і знову виступив проти її вступу до Євросоюзу.

Також повідомлялося, що до парламенту Угорщини внесли резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО