Блінкен назвав країни, яким вигідна зупинка допомоги Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що росія, Іран і Китай «будуть щасливі», якщо запит адміністрації президента Джо Байдена на додаткове фінансування для України та Ізраїлю затримається в Конгресі.

Про це він заявив в інтерв’ю CNN.

«Єдині люди, які були б щасливими, якби запит на додатковий бюджет не був проголосований і не затверджений Конгресом, сидять у Москві, Тегерані та Пекіні», – наголосив Блінкен.

Також держсекретар підкреслив, що росію необхідно зупинити в Україні, адже рф може напасти на країни НАТО і втягнути США в більш широкий конфлікт.

Крім того, він відзначив успіхи ЗСУ на фронті.

«За останній рік вони досягли значного прогресу, відбили російську агресію, повернувши більш ніж половину території, захопленої росією з лютого 2022 року», – наголосив держсекретар.

Нагадаємо, 7 грудня республіканці заблокували винесений на обговорення законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Вони вимагають, щоб Білий дім вніс у запит пропозиції щодо посилення безпеки кордонів.

Відомо, що у Білому домі попередили Конгрес, що гроші на допомогу Україні майже скінчилися.

Також повідомлялося, що обсяг допомоги Україні з боку Заходу досяг найнижчого рівня від початку війни.

На тлі цього у Білому домі заявили, що якщо США припинять підтримку України і росія прийде на кордони НАТО, доведеться почати діяти відповідно до статті п'ятої НАТО і проливати кров американців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО