У Єврокомісії закликали Угорщину не купувати російські енергоресурси

Угорщина повинна активізувати зусилля для припинення закупівель російських енергоресурсів, зокрема газу. Це робить європейську країну вразливою для зловмисного впливу з боку Москви.

Про це повідомляє Politico, з посиланням на заяву єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Як зазначається, російський експортний газовий гігант «Газпром» оголосив минулого місяця, що він збільшить постачання природного газу до Угорщини цієї зими після переговорів у Пекіні між керівником угорського уряду Віктором Орбаном і президентом росії володимиром путіним.

«Навіть Угорщина знає, що, продовжуючи цю діяльність, вони надають Росії право маніпулювати їхнім ринком. Я знаю одного політичного лідера в Європі, який тисне руку цьому військовому злочинцю, і більше нікого», - заявила Сімсон.

Нагадаємо, що міністри закордонних справ країн ЄС знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро. Відповідну пропозицію було заблоковано Угорщиною.

Країни ЄС ще з травня намагаються узгодити виділення 8-го траншу Україні в розмірі 500 млн євро, проте весь цей час рішення блокується Будапештом.

Раніше в МЗС Литви повідомили, що Євросоюз має запасний план щодо військової допомоги Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО