У ЄС заявили, що війна в Ізраїлі вже впливає на підтримку України

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель визнав, що війна Ізраїлю проти ХАМАС вже впливає на міжнародну підтримку України.

Про це йдеться у його зверненні на конференції послів Євросоюзу.

Згідно з його словами, навіть якщо ці дві війни є дуже різними за характером, ескалація на Близькому Сході вже впливає на політику союзників стосовно України та загалом на міжнародну підтримку.

«Під час моєї останньої поїздки до Вашингтона я мав нагоду напряму висловити свої побоювання президенту Байдену і моєму колезі Ентоні Блінкену про те, що міжнародна підтримка України може почати розмиватися у світлі того, що бачать як «практику подвійних стандартів». Це реальна проблема, і усі ви маєте докластися до протидії цьому», – сказав Боррель.

Він зазначив, що багато країн так званого Глобального півдня і досі вважають російсько-українську війну регіональною, а не глобальною проблемою.

«І ці країни скористаються кризою на Близькому Сході, щоби підкреслювати те, що вони бачать як суперечності у нашій позиції, чи як суперечність між самими європейцями, що проявилося під час останнього голосування за резолюцію у Генасамблеї ООН», – додав Боррель.

Нагадаємо, що Збройні сили України отримають від США новий пакет допомоги. До нього увійдуть зброя та боєприпаси загальною вартістю до 425 млн доларів.

Раніше міністр оборони України попросив у Пентагону більше боєприпасів для ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО