У Ізраїлі відреагували на заворушення в Дагестані

В Ізраїлі прокоментували події, які відбулися в міжнародному аеропорту Махачкали. Від російської сторони очікують забезпечення безпеки для громадян іншої країни.

Про це повідомляє The Times of Israel 29 жовтня.

«Держава Ізраїль із граничною серйозністю ставиться до спроб заподіяти шкоду ізраїльським громадянам і євреям будь-де. Апарат прем'єр-міністра, МЗС і Рада національної безпеки стежать за розвитком подій на півдні росії, у Дагестанському окрузі. Ізраїль очікує, що російська законна влада гарантуватиме безпеку всіх ізраїльських громадян і євреїв, де б вони не перебували, і вживе рішучих заходів проти учасників заворушень і дикого підбурювання, спрямованого проти євреїв та ізраїльтян», – ідеться в повідомленні канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю й МЗС.

Також в ізраїльських відомствах закликали зробити все для того, щоб заспокоїти учасників заворушень, які виступили проти прибуття громадян іншої країни в Дагестан.

Представник ізраїльської служби безпеки повідомив виданню, що «обмежена кількість ізраїльтян і євреїв наразі ізольована та знаходиться під охороною в аеропорту».

«Ми працюємо над тим, щоб вони відправилися стикувальним рейсом до Москви, як тільки це дозволять умови», – додав він.

За словами чиновника, ізраїльські служби безпеки та ізраїльський посол співпрацюють з «місцевими органами безпеки».

Нагадаємо, 29 жовтня в Дагестані відбулося кілька антисемітських акцій. У столиці республіки Махачкалі, зокрема, місцеві жителі зібралися в аеропорту через приліт рейсу з Тель-Авіва.

Також повідомлялося, що 28 жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся сьогодні в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також в уряді Чехії закликали до виходу країни з ООН через антиізраїльську резолюцію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО