В України є «технічний доказ» участі росії в нападі на Ізраїль – Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що в України є «технічне підтвердження» участі росії в атаці ХАМАС проти Ізраїля.

Про це повідомило Радіо Свобода.

«Ми маємо навіть технічне підтвердження того, що росія брала у атаці ХАМАС безпосередню величезну участь. Я можу сказати, що центр, який займається кібербезпекою при апараті РНБО, відстежує всі атаки, що здійснюються на нашу Україну», — розповів Данілов.

Він додав, що за три дні до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль «атаки на український кіберпростір знизились на 70%».

«Ми проаналізували, куди переметнулися російські військові частини, що були причетні до атак. Вони перекинулись саме на Ізраїль. Тому росіяни в цьому беруть безпосередню участь, вони є зацікавленою стороною», – підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики руху ХАМАС здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю й перейшли кордон в Секторі Гази, вбиваючи людей і захоплюючи заручників.

Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію «Залізні мечі».

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Також в Ізраїлі заявили, що одним з етапів війни має стати масштабна наземна операція, яка є одним з кроків до повного знищення ХАМАС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО