Зеленський у зверненні розповів деталі майбутньої зустрічі щодо Формули миру

Активно готуємо нову зустріч щодо Формули миру – зустріч запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті. Також Україна готує новий саміт Кримської платформи, який відбудеться в Чехії.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, вагомі держави світу будуть там представлені й перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікується. А також сьогодні Президент Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі.

«Готуємося до нового саміту нашої Кримської платформи - парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна. Я вдячний усім у світі, хто долучився і готовий разом із нами на рівні парламентської дипломатії працювати заради безпеки, заради миру в усій Європі, без жодних винятків для будь-яких частин нашого континенту», - заявив Зеленский.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні я говорив із президентом Туреччини Ердоганом, і це девʼята міжнародна розмова за цей тиждень. Уже говорив із президентом Фінляндії, з премʼєр-міністром Канади, з президентом Південної Африки, з премʼєр-міністром Норвегії, також із президентом Франції, з Генеральним секретарем ООН, із президентом США, з Канцлером Німеччини. Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й людей, мирних людей.

  • Із президентом Ердоганом обговорили і ситуацію в нашому Чорноморському регіоні, агресію проти України, агресію проти глобальної безпеки, і ситуацію на Близькому Сході. І дуже важливо захистити мирних людей, дуже важливо не допустити розгортання нових масштабних гуманітарних криз, важливо діяти разом, щоб найшвидше повернути повну силу міжнародному праву.

  • Дуже вагомий крок президента Байдена є на цьому тижні – я щиро вдячний за це. Підготовлено новий пакет тривалої та надійної підтримки для України - оборонної, економічної, - для нашого захисту людей і свободи.

  • Дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових позиціях, на постах! Авдіївський напрямок, Марʼїнка. Бахмутський напрямок. Купʼянський, Лиманський напрямки. Наше Запоріжжя. Наша Херсонщина. На лінії зіткнення й у глибині окупованої території наші воїни зробили цей тиждень дуже потужним для України.

Нагадаємо, наступна конференція з питань післявоєнного відновлення України відбудеться у Німеччині, повідомив президент Володимир Зеленський. За словами глави держави, захід відбудеться вже наступного місяця.

Напередодні Зеленський приїхав на Херсонщину та провів наради з військовими і прикордонниками.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО