Дві країни ЄС оголосили про нову військову допомогу Україні (доповнено)

Міністр оборони Латвії Андріс Спрутс заявив про нову допомогу Україні після зустрічі із українським колегою Рустемом Умєровим на полях засідання «Рамштайн-15».

Про це Спрутс повідомив у Twitter.

«Латвія надасть Україні додаткову військову підтримку, що охоплює найбільш критичні потреби– додаткові міномети, системи протиповітряної оборони та боєприпаси великого калібру», - йдеться у повідомленні.

Також Спрутс сказав, що продовжує підтримувати членство України в НАТО.

«Ми стоїмо разом з Україною з першого дня жорстокої російської агресії, і наша позиція чітка – Латвія надає і надалі надаватиме всю необхідну підтримку, доки Україна не переможе!», - додав він.

При цьому, під час зустрічі у форматі «Рамштайн» Латвія оголосила про приєднання до так званої ІТ-коаліції на підтримку кіберзахисту України.

Водночас, про нову допомогу повідомив й міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, який 19 вересня взяв участь у засіданні в форматі «Рамштайн» і представив новий пакет військової допомоги для України. Про це повідомила пресслужба литовського міністерства оборони.

Пакет складатиметься з систем підриву, радарів морського спостереження та боєприпасів для протитанкового гранатомета «Carl Gustaf».

Нагадаємо, Міністр оборони Рустем Умєров оцінив результати чергового засідання Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн), яке відбулося сьогодні в Німеччині.

Також уряд Німеччини надасть Збройним силам України пакет військової допомоги на 400 мільйонів євро.

Згодом у Міноборони Британії анонсували передачу Україні десятків тисяч артснарядів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО