Умєров підбив підсумки «Рамштайну-15»: про що Україна домовилася з партнерами

Читать на русском
Міністр оборони Рустем Умєров оцінив результати чергового засідання Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн), яке відбулося сьогодні у Німеччині.
Фото: pravda.com.ua

Міністр оборони Рустем Умєров оцінив результати чергового засідання Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн), яке відбулося сьогодні в Німеччині.

Заяву глави оборонного відомства цитує телеканал FREEДОМ.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Міністр оборони зазначив, що на полях «Рамштайну-15» вдалося провести низку важливих зустрічей. Крім того, під час засідання пролунали нові оголошення щодо підтримки з боку союзників.

«Йдеться про танки, ракети, боєприпаси, обладнання для розмінування. Ми будемо приділяти особливу увагу винищувачам F-16, навчанню персоналу, допомозі у створенні інфраструктури», – сказав Умєров.

Також на засіданні було оголошено про формування IT-коаліції та «коаліції можливостей». Перша буде спрямована на створення безпечної та стійкої ІТ-інфраструктури для Сил оборони.

«Основною метою коаліції можливостей буде підготовка сил оборони України до повоєнного функціонування. Для цього Міністерство оборони виділило 5 кластерів, які потребують першочергової уваги — ППО, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка», – резюмував Умєров.

Нагадаємо, для Умєрова це був перший Рамштайн на посту міністра оборони України.

Під час засідання глава Пентагону Ллойд Остін анонсував, що американські танки Abrams незабаром будуть на полі бою, а також назвав загальну суму військової допомоги Україні з початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: