Війська рф атакують Україну «свіжовипущеним» озброєнням – ГУР

У серпні російська армія завдавала ударів по Україні ракетним озброєнням власного виробництва, випущеним у третьому кварталі 2023 року.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Під час зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» представник розвідки заявив, що минулого року росіяни повністю перевели економіку на військовий лад.

«Оборонно-промисловий комплекс сьогодні намагається наростити свої зусилля з випуску, як вони називають, високотехнологічних видів озброєння. І ми бачимо, що ті ж удари, які зараз наносяться, особливо починаючи з травня місяця, те, що випускається на їхніх підприємствах, одразу йде до війська, і одразу застосовується по нашій державі. Те ж саме – ракетні удари в серпні місяці, а ракетне озброєння було випущено в третьому кварталі цього року», - зазначив він.

У ГУР наголосили, що для припинення атак необхідно нейтралізувати випуск продукції, яка застосовується для військових цілей.

«Тут ми працюємо разом із міжнародною спільнотою, тому що є багато аспектів. Це і міжнародні санкції щодо поставок відповідних вживаних комплектуючих елементів та перекриття всіх каналів поставок через інші країни, а також нанесення ударів, знищення підприємств, які виробляють смертоносне озброєння», – наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, росія має змогу збільшити виробництво артилерії в найближчі кілька років приблизно до 2 мільйонів снарядів на рік, що приблизно вдвічі перевищує деякі попередні очікування Заходу.

Також повідомлялося, що Китай таємно відправляє спорядження росії, достатнє для оснащення армії.

Окрім цього, в ОПУ закликали світових партнерів «перекрити кисень» російському ВПК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО