Рф почала використовувати «Шахеди» власного виробництва – британська розвідка

Читать на русском
Росія почала використання безпілотних літальних апаратів односторонньої дії власного виробництва. Дрони створено на іранських розробках Shahed.
Getty Image

Росія почала використання безпілотних літальних апаратів односторонньої дії власного виробництва. Дрони створено на іранських розробках Shahed.

Про це повідомляє британська розвідка.

Як стверджують розвідники, російські сили імпортують системи іранського виробництва з вересня минулого року. Місцеве виробництво, ймовірно, дозволить окупантам налагодити надійніші поставки дронів.

Відзначають, що ефективність цієї зброї була різною, проте й Україна довела свою ефективність у нейтралізації більшості БПЛА загарбників.

«Росія, ймовірно, прагне самозабезпечення БПЛА в найближчі місяці. Однак тим часом рф, як і раніше, залежить від комплектуючих і готових озброєнь з Ірану, які в основному доставляють через Каспійське море», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти 16 серпня двічі атакували Одеську область ударними безпілотниками. Загалом ППО вдалося знищити цієї ночі 13 дронів у межах Одеської та Миколаївської областей

Додамо, що російські війська не припиняють атакувати Україну й ракетами. Минулої ночі рф здійснила новий масований обстріл. Тоді ж як у тих ракетах виявили приблизно 30 іноземних мікросхем. Україна вже веде консультації з іншими країнами з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: