Єрмак закликав «перекрити кисень» російському ВПК

Читать на русском
За словами глави ОПУ, російські дрони та ракети є загрозою не лише для України, а й для сусідніх держав.
president.gov.ua

Російські дрони та ракети є загрозою не лише для України, а й для сусідніх держав. Щоб зупинити агресора, необхідно посилити санкції проти кремля, заморозити його ВПК, а Україну посилити ракетами та ППО.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram, коментуючи інформацію про падіння в Румунії російських «шахедів» сьогодні вночі.

Бізнес деяких олігархів, які допомагають ВПК росії, досі не конфісковано в Україні – StateWatchПонад 20 російських олігархів продовжують частково мати бізнес в Україні і при цьому спонсорувати кремлівський режим.

«У своїх терористичних атаках на українську портову інфраструктуру, метою яких є створення продовольчої кризи у світі, російські бпла та ракети загрожують жителям інших держав також. Зупинити це можливо сильними діями», – написав Єрмак.

За його словами, необхідно «перекрити кисень» російському ВПК. Росіяни не повинні отримувати західні компоненти для виробництва ракет та «шахедів» через треті країни. Тобто, санкції мають стати жорсткішими, адже без цих компонентів «росія не зможе виготовляти зброю для вбивств».

Також глава Офісу президента вкотре закликав надати Україні більше систем ППО/ПРО.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала південь та схід України ударними Shahed-136/131. Всього було випущено 32 дрони. Сили ППО збили 23 безпілотники. Було зафіксовано влучання на Одещині – в Ізмаїльському та Дніпровському районах, зокрема по цивільних об'єктах.

У МЗС, посилаючись на дані ДПСУ, заявили, що під час атаки дрони-камікадзе Shahed-136/131, запущені росією, впали і вибухнули на території Румунії, яка є членом НАТО. Але у Румунії цей факт не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: