ВАКС зняв браслет з підозрюваного адвоката з Дніпра

Вищий антикорупційний суд скасував зобов'язання носити електронний браслет, але продовжив до 19 вересня строк дії решти обов'язків, покладених на адвоката Олексія Педуса. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні обвинуваченого до дачі хабаря прокурорам.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвоката Педуса з альтернативою 1,07 млн грн застави. Ці кошти за адвоката внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати до за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити всі обов'язки, однак суд скасував зобов'язання носити електронний браслет. Імовірно, його навіть і не надягали через маленьку кількість браслетів в Україні.

«Клопотання прокурора САП задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олексія Педуса – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 19.09.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО