Подоляк прогнозує тривалий і складний контрнаступ України

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прогнозує, що нинішній контрнаступ ЗСУ буде тривалим та складним.

В інтерв'ю AFP він констатував, що прогрес іде «повільніше, ніж нам хотілося б».

«Безперечно, ця операція буде досить складною, тривалою і займе досить багато часу», – сказав Подоляк.

Серед труднощів, з якими стикається українська армія, він назвав сильно заміновану територію, проблеми з логістикою (наприклад, з постачанням зброї) та перевагу росії в небі.

За його словами, Україні потрібно додатково 300 одиниць бронетехніки та десятки винищувачів F-16 для прискорення наступу. Щоб закрити небо, особливо у прифронтовій зоні, Україні, за словами Подоляка, потрібно до 80 літаків F-16.

При цьому Подоляк зазначив, що успіхи в контрнаступі все ж таки є: кількість наступальних операцій поступово зростає, і це ще не всі підготовлені бригади відправлені в бій.

Він висловив сподівання, що наступ «може в якийсь момент обрушити оборону росії на тому чи іншому напрямку, і в цьому випадку події розвиватимуться досить швидко».

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна хотіла б досягти швидких результатів контрнаступу, але в нинішніх реаліях це практично неможливо зробити.

ЗМІ писали, що українські військові змінили тактику ведення контрнаступу, що дозволило скоротити втрати в техніці. Але це сповільнило темпи просування.

Найбільшу перешкоду для українського контрнаступу називають мінні поля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО