Спецпредставник Китаю оцінив можливість мирних переговорів між Україною та рф

Лі Хуей, спецпредставник Китаю щодо «врегулювання» війни в Україні, заявив, що хоча переговори між Україною та рф зараз є малоймовірними, жодна зі сторін не зачинила двері для діалогу.

Заяви спецпосланника Пекіна, присвячені темі війни в Україні, цитує портал CNN.

За словами Лі, обидві сторони війни «не зовсім позбавлені консенсусу».

«Росія, наприклад, заявила, що вони ніколи не виступали проти мирних переговорів і завжди підтримували політичне рішення… Українська сторона також заявила, що бажає миру, і я відчуваю, що обидві сторони не зачинили двері для мирних переговорів», – стверджує Лі Хуей.

Китайський посланник також заявив, що «ризик ескалації» залишається високим і, поки він був у Києві, він щодня чув сирени повітряної тривоги.

«Конфлікт зайшов у глухий кут, а на полі бою панує невизначеність. Ця ситуація викликає занепокоєння», - зазначив Лі.

Спецпредставник КНР також спростував повідомлення Wall Street Journal про те, що він нібито пропонував віддати Росії частину України.

«Ця інформація не відповідає дійсності», - резюмував Лі.

Нагадаємо, інформація про те, що Китай нібито пропонує віддати Росії окуповані території України для завершення війни, з'явилася в ЗМІ 26 травня. Крім того, Лі Хуей нібито намагався вбити клин між європейськими лідерами та США, пропонуючи «розглянути Китай як економічну альтернативу Вашингтону».

В ОП одразу ж уточнили, що будь-який компромісний сценарій, який не передбачає звільнення всіх українських територій, призведе до поразки демократії та консервації режиму путіну.

Варто зазначити, що спецпредставник КНР приїжджав до Києва у середині травня. У ході візиту він провів переговори із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО