В ОП відреагували на скандальну пропозицію посланника Сі віддати росії частину України

Читать на русском
За словами Подоляка, будь-який компромісний сценарій, який не передбачає звільнення всіх українських територій, призведе до поразки демократії та консервації режиму путіну.
Фото: weukraine.tv

Будь-який компромісний сценарій, який не передбачає звільнення всіх українських територій, призведе до поразки демократії та «консервації» режиму путіну.

Таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи інформацію про те, що представник Китаю міг запропонувати європейським лідерам залишити за росією окуповані території в обмін на мир.

Мирний план Китаю: яка його мета і що стоїть за зростанням активності ПекінаПро те, що стоїть за так званим мирним планом Китаю і яку мету насправді переслідує Пекін – в матеріалі Слово і діло

Подоляк назвав ці пропозиції «блакитною мрією» росії та припустив, що такі дії призведуть до різкого зростання конфліктів у глобальній політиці.

«Питання риторичне: навіщо окремі публічні суб'єкти продовжують грати в російський медійний сценарій і затягувати конфлікт?», – написав радник голови ОП у Twitter.

Нагадаємо, сьогодні портал The Wall Street Journal із посиланням на європейських чиновників повідомив, що Лі Хуей, спецпредставник Китаю щодо «врегулювання» війни в Україні, закликав західних політиків віддати росії окуповані українські території, щоб припинити військові дії.

Раніше повідомлялося, що спецпредставник КНР приїжджав до Києва. У ході візиту він провів переговори із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: