Китай запропонував віддати росії окуповані території України для завершення війни – WSJ

Читать на русском
Крім того, спецпредставник КНР намагався вбити клин між європейськими лідерами та США, пропонуючи розглянути Китай як економічну альтернативу Вашингтону.
Фото: росЗМІ

Лі Хуей, спецпредставник Китаю щодо «врегулювання» війни в Україні, під час турне Європою закликав західних політиків віддати росії окуповані українські території.

Про це повідомляє портал The Wall Street Journal із посиланням на європейських чиновників.

Мирний план Китаю: яка його мета і що стоїть за зростанням активності ПекінаПро те, що стоїть за так званим мирним планом Китаю і яку мету насправді переслідує Пекін – в матеріалі Слово і діло

За даними журналістів, представник КНР висловив думку, що це призвело б до неминучого припинення бойових дій між Україною та росією.

«Китайський посланник ніс чіткий сигнал: союзники США в Європі мають заявити про свою автономію та закликати до негайного припинення вогню. Росія при цьому отримає частину свого молодшого сусіда – території, які вона зараз займає», – йдеться у публікації.

Крім того, Лі Хуей намагався вбити клин між європейськими лідерами та США, пропонуючи «розглянути Китай як економічну альтернативу Вашингтону».

Європейські чиновники, у свою чергу, сказали, що «Європу неможливо відокремити від Америки», а заморожування війни не відповідає інтересам міжнародного співтовариства, якщо не буде виведення російських військ.

Нагадаємо, 26 квітня президент України Володимир Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін поспілкувалися вперше з початку повномасштабної війни.

Під час розмови Сі пообіцяв, що Китай направить в Україну та інші країни спеціального представника «для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи». Представником виявився дипломат Лі Хуей, який раніше був послом у росії.

Спецпредставник КНР приїжджав до Києва у середині травня. У ході візиту він провів переговори із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: