У МЗС підтвердили приїзд спецпредставника КНР та розкрили деталі його зустрічі з Кулебою

Читать на русском
Кулеба, серед іншого, поінформував спецпредставника уряду КНР про принципи відновлення сталого та справедливого миру на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прийняв у Києві спецпредставника Китаю Лі Хуея.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Мирний план» Китаю і Франції: що відомо і які загрози для УкраїниРяди адептів мирних переговорів між росією та Україною поповнилися новим учасником – тепер в ролі голуба миру хоче спробувати себе французький президент Еммануель Макрон

У ході переговорів сторони обговорили шляхи припинення російської агресії та актуальні питання взаємодії України та Китаю на міжнародному рівні.

Кулеба, серед іншого, поінформував спецпредставника уряду КНР про принципи відновлення «стійкого та справедливого світу на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України».

Глава зовнішньополітичного відомства також зазначив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які передбачають втрату її територій чи заморожування конфлікту.

«Міністр наголосив на важливості участі Китаю в реалізації Формули миру Президента України, Чорноморської зернової ініціативи, забезпеченні ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиль», – йдеться у заяві.

Крім того, сторони домовилися нарощувати діалог з ключових питань двостороннього та міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, візит Лі Хуея відбувся за кілька тижнів після телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

За даними ЗМІ, спецпредставник КНР сьогодні також має зустрітися і з Зеленським. Раніше президент пояснив, чим саме займатиметься Лі Хуей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: