Росія перебуває у безвиході через війну в Україні, і Китай має їй це пояснити – МЗС Франції

Читать на русском
Ця заява надійшла після того, як минулого місяця президент Франції Еммануель Макрон відвідав Китай.
The Guardian.

Франція звернулася до Китаю з проханням дати зрозуміти росії, що Москва перебуває у «глухому куті» у війні з Україною, оскільки Пекін прагне стати посередником у конфлікті.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на засіданні Кабміну, пише The Guardian.

«Мирний план» Китаю і Франції: що відомо і які загрози для УкраїниРяди адептів мирних переговорів між росією та Україною поповнилися новим учасником – тепер в ролі голуба миру хоче спробувати себе французький президент Еммануель Макрон

«Необхідно, щоб Китай використовував свої відносини з росією, щоб дати їй зрозуміти, що вона зайшла в глухий кут, і сказати рф, щоб вона схаменулася», – сказала вона.

Ця заява надійшла після того, як минулого місяця президент Франції Еммануель Макрон відвідав Китай і викликав полеміку, заявивши, що Європа не повинна бути «послідовником» ні Вашингтона, ні Пекіна або бути втягнутою в будь-яку ескалацію щодо майбутнього Тайваню.

Ці зауваження викликали багато коментарів, у тому числі з боку міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, який назвав їх «прикрими», додавши: «Нам ніколи не загрожувало стати або бути васалом Сполучених Штатів».

Раніше Макрон звернувся до Китаю з планом, який, на його думку, потенційно може призвести до переговорів між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: