Витік документів Пентагону: підозрюваному висунули звинувачення за двома пунктами

Суд Бостона висунув офіційні звинувачення військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, підозрюваному у розкритті секретних документів Пентагону.

Про це повідомляє американське видання CNN.

Тейшейру звинувачують у несанкціонованому отриманні, зберіганні та передачі інформації про оборону країни, а також у несанкціонованому видаленні секретної інформації та матеріалів.

Наступне засідання у цій справі має відбутися у середу, 19 квітня. До того часу Тейшейра залишиться під вартою.

ЗМІ також розкрили кілька цікавих фактів, пов'язаних із розслідуванням.

Так, за даними правоохоронців, 21-річний нацгвардієць отримав допуск до інформації під грифом «цілком таємно» ще в 2021 році завдяки його службі в IT-відділі Нацгвардії США.

Згідно з судовими документами, підозрюваний у витік інформації був стурбований тим, що його зловлять за розшифровкою документів на роботі, тому він брав їх додому і там фотографував.

З цієї причини документи виглядали так, ніби їх поспішно згорнули та запхали в кишеню, повідомило CNN джерело у правоохоронних органах.

Крім того, згідно зі свідченнями під присягою, Тейшейра використав своє справжнє ім'я та домашню адресу в Норт-Дайтоні, штат Массачусетс, для платіжної інформації, пов'язаної з його обліковим записом у Discord, де й були опубліковані дані.

Нагадаємо, скандал із витоком даних Пентагону розгорівся 6 квітня. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше скандал із витоком секретних американських даних прокоментував президент США Джо Байден.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО