У Франції розпочалися масштабні військові навчання Orion 23 – деталі

На півдні Франції проведуть масштабні навчання під назвою Orion 23. Вони мають на меті підготувати військових до складних ситуацій сучасних бойових дій.

Про це йдеться на Twitter-сторінці глави Міноборони Франції Себастьяна Лекорню.

«Цього тижня почалися найамбіційніші за багато десятиліть загальновійськові навчання», – написав Лекорню.

Згідно з його словами, у цих навчаннях беруть участь близько 20 000 осіб, які організують симуляцію великих битв на суші, у морі та в повітрі, а також у нових сферах конфліктів: у кіберпросторі, космосі та в інформаційному середовищі.

«Ці навчання, які триватимуть понад 2 місяці, спрямовані на підготовку наших сил до найскладніших ситуацій сучасних бойових дій та показати, що наша армія здатна продемонструвати реакцію та витривалість у конфлікті високої інтенсивності», – зазначив Лекорню.

Водночас, французькі ЗМІ повідомляють, що під час навчань Orion 23 буде випробувано нові армійські бронемашини Griffon, танки Leclerc, системи протиповітряної оборони, бойові літаки, а також авіаносець «Шарль де Голль».

Нагадаємо, що сьогодні, 25 лютого, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про плани відвідати з офіційним візитом Китай після публікації Пекіном документа, що пропонує «політичне рішення» війни в Україні.

Напередодні у Франції розповіли, коли до України прибудуть перші танки AMX-10RC.

Також у Німеччині назвали кількість українських військових, яких планують навчити до кінця року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО