Король Чарльз III відвідав тренування бійців ЗСУ в Англії

Король Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльз ІІІ сьогодні спостерігав за ходом військової підготовки українських військовослужбовців, що проходить у південно-західній Англії.

Про це повідомляє британське видання Express 20 лютого.

«Курс для українських військовослужбовців триває 35 днів. Українські солдати вивчають медичний догляд, поводження зі зброєю, базові бойові навички та влучність стрілянини. Більшість новобранців, які беруть участь у курсах, практично не мають військового досвіду, тому вивчення цих навичок особливо важливе для них. Проте, деякі зі слухачів курсу вже здобули безпосередній досвід на передовій. Вік та підготовка учасників курсу різні», - йдеться у повідомленні.

За даними видання, король також мав нагоду поговорити з деякими українськими солдатами, які брали участь у базовій підготовці.

Express повідомляє, що за останні шість місяців 10 тисяч українських солдатів було приведено в бойову готовність у Сполученому Королівстві.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до Британії 9 лютого зустрівся у Букінгемському палаці з королем Чарльзом ІІІ.

З січня ще понад 19 тисяч українських бійців розпочали навчання у Британії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО