У Міноборони анонсували навчання українських військових на танках Leopard 2

Низка країн Заходу погодились почати навчальні місії для українських військових по керуванню танками Leopard 2.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомляє в інтерв'ю Голосу Америки.

Зазначається, що напередодні переговорів у форматі «Рамштайн», які відбулись у Німеччині 20 січня, ряд країн погодились тренувати українських військових.

Згідно зі словами Резнікова, домовленість була досягнута завдяки «танковим» ініціативам - Польщі щодо Leopard та Британії щодо Challenger.

«Маємо прорив - це можливість для країн, які володіють Leopard, починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні українських екіпажів програми на Leopard 2», - сказав міністр.

Нагадаємо, що участникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо передачі Україні танків Leopard.

Раніше у Міноборони Німеччии розповіли, що Leopard для України можуть передати без американських Abrams.

За словами Зеленського, на сьогоднішній зустрічі у форматі «Рамштайн» партнери запевнили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде необхідно для нашої перемоги. Однак, за постачання танків ще доведеться поборотися.

До засідання у форматі Рамштайн союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО