10 років колонії експосадовцю Держінституту: Верховний суд розгляне касацію на вирок

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким засудили до 10 років позбавлення волі колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрію Рачкову.

Таке рішення 26 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Андрія Рачкова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 квітня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 вересня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 20 квітня Рачкова визнали винним і засудили до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін.

Від «Слово і діло»: зазначимо, що Рачков утік за кордон і переховується від суду. Його оголосили в розшук і судять заочно. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО