Захід має мобілізувати промисловість, аби вчасно постачати Україні зброєю – генерал НАТО

США та країни Заходу мають частково мобілізувати свою промислову базу для того, щоб вчасно постачати Україні необхідну зброю – від сучасних дронів Switchblade 600 до комплексів Patriots, танків та інших систем озброєнь.

Про це повідомив колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал у відставці Веслі Кларк, повідомляє Укрінформ.

«Нам необхідно перейти на часткову мобілізацію нашої промислової бази», – наголосив генерал.

Він зазначив, що США та НАТО загалом потрібна реалістична оцінка та забезпечення потреб України. У зв'язку з цим колишній командувач підкреслив, що Україні потрібні західні танки, артилерія, далекобійні ракети, більше систем Patriot, дрони-камікадзе Switchblade 600, тощо.

Паралельно, за його словами, Захід має прискорити процес створення міжнародного трибуналу, який би притягнув кремлівську владу до відповідальності.

«Зараз ми утримуємось від цього. Я вже бачив подібне у своєму досвіді на посаді Верховного головнокомандувача, коли треба було звинуватити Слободану Мілошевича, і в Білому домі знайшлися ті, хто сказав: о ні, це може все ускладнити», - зауважив Кларк.

Однак, за його словами, жодних ускладнень не сталося, це полегшило роботу. Тому зараз потрібно звинуватити путіна та всіх його генералів, відомих поіменно, у військових злочинах, наголосив колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі.

Раніше ексголовнокомандувач сил НАТО в Європі спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО